Uit het leven van een tekstschrijver: even pauze met WindowSwap

door | 30 september, 2020

Windowswap

Heb je de behoefte even uit een raam te kijken? Maar ben je je eigen uitzicht na maanden thuiswerken wel beu? Dan is WindowSwap een website waar je veel plezier aan kunt beleven.


Een prettige werkplek

Als tekstschrijver kan ik in principe overal werken. Ik heb niet meer nodig dan een laptop, stoel, bureau en internetverbinding. Toch vind ik een vaste rustige werkplek erg belangrijk. Het helpt me concentreren en dat maakt me niet alleen productiever, maar ook gelukkiger. Helemaal alleen de dag doorbrengen is ook wat saai. Daarom vind ik het fijn als in het gebouw waar ik werk nog wat andere creatievelingen ronddolen.

Zonlicht en uitzicht

Een flink groot raam is ook prettig. Voldoende zonlicht is immers goed voor mijn gezondheid. Het vraagt wel een slimme opstelling van de werkplek, zodat ik niet met mijn ogen knijp tegen de zon of niets zie door reflecties op mijn scherm. Een tweede voordeel van een raam is dat ik lekker naar buiten kan kijken. Ideaal als ik even wat inspiratie wil opdoen, maar het nog geen tijd is voor een lunchwandeling. Of als ik mijn dagelijks ommetje al achter de rug heb.

WindowSwap: vensters op de wereld

Iedere dag hetzelfde plaatje bij het naar buiten turen is wel wat saai. En niet iedereen heeft een inspirerend uitzicht. In beide gevallen is WindowSwap een ideale uitkomst. Het is een website waar je door het raam van iemand anders de wereld inkijkt. Van een balkon vol drogende was in Antalya, een tuin met rustgevende begroeiing in Brugge, voorbijrazende scooters in Ho Chi Minhstad tot een gezapige winkelstraat in San Francisco. En nog veel meer.

Even een ander uitzicht

Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Je raakt snel verslaafd aan WindowSwap. Zeker in de huidige Coronatijden is het een leuk tijdverdrijf. We kunnen immers niet of alleen onder grote beperkingen op vakantie. Dan is WindowSwap een aardig digitaal alternatief. Niet voor spectaculaire bergwandelingen of inspirerende museumbezoeken (daar zijn overigens ook digitale alternatieven voor) maar wel als vervanging voor het lekker mijmeren in je gehuurde appartement in een vreemde stad of afgelegen dorp.

Anderen van je uitzicht laten genieten

Je hoeft je eigen venster op de wereld niet te delen om WindowSwap te gebruiken. Het mag wel. Hiervoor moet je een video van tien minuten vanuit je eigen raam maken en uploaden. De beelden op WindowSwap zijn dus niet live. Als ik het goed begrepen heb, worden ze van tevoren ook even gescreend.