Uit het leven van een tekstschrijver: bodemonderzoek

door | 1 september, 2020

We willen veilig wonen, werken en bouwen. Dit betekent dat we moeten weten hoe onze bodem eruit ziet. Welke stoffen zitten er in? Is de concentratie ervan gevaarlijk? Hoe stevig is de bodem? Zijn er waterstromen waar je rekening mee moet houden? Is er een kans dat je niet-gesprongen explosieven tegenkomt? En zo door. En zo door.

Deskundig bodemonderzoek en slim advies

Ortegao voert bodemonderzoek uit. Van vooronderzoek in gemeentelijke archieven tot en met analyses van de bodemmonsters. Aan de hand daarvan adviseren ze hun opdrachtgevers hoe die hun werkzaamheden veilig en met zo min mogelijke kosten kunnen uitvoeren.

Asbest en chroom-6

Zorgen voor een betere leefomgeving zit in het DNA van Ortageo. Vandaar ook dat ze altijd proberen te innoveren. Zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld een protocol om met een handheld asbestanalyzer te meten of daken asbest bevatten. En ook chroom-6 kunnen ze met een handheld scanner op locatie detecteren.

Luidende klokken

Allemaal onderwerpen waar ik als tekstschrijver tot twee jaar geleden weinig van wist. Maar waarvan ik nu kan zeggen dat ik ‘in ieder geval de klokken heb horen luiden’. ‘De klepel weten te hangen’ is uiteraard iets voor de echte specialisten. Maar leuk en leerzaam om over te schrijven, is het zeker. En weer een mooi voorbeeld van succesvol zakelijk bloggen.

Bodemonderzoek - Ortegao