Een blog schrijven: zelf doen of uitbesteden?

door | 5 februari, 2020

Blog schrijven

Je besteedt je tijd het liefst aan het helpen en adviseren van je klanten. Het bloggen over nieuwe ideeën en behaalde resultaten vind je ook leuk. Maar eigenlijk kom je daar te weinig aan toe. Bovendien is schrijven niet je vak. Dat is geen probleem. Laat je blog schrijven. Dat doe ik met veel plezier. En dat mag inhoudelijk best de diepte ingaan. Graag zelfs.

Bloggen is een manier van online netwerken

Een nieuwe opdracht, complimenten van klanten, opgeleverde projecten, nieuwe diensten, inspirerende ideeën; het zijn enkele voorbeelden van onderwerpen die goed passen in een blog. Die berichten wil je vervolgens graag via bijvoorbeeld LinkedIn met je netwerk delen. Om bij je relaties op het netvlies te blijven, is continuïteit in je berichtenstroom wel belangrijk. Daar zorg ik voor. Ideaal als je erg druk bent met je klanten en dus voor het schrijven van teksten wat minder tijd hebt.

Een blog laten schrijven

De onderwerpen waarover ik schrijf lopen nogal uiteen: van ICT-innovaties tot nieuwe belastingregels. En van kledingadviezen tot de beste aanpak voor procesverbetering. Verzin ik de inhoud van die blogs zelf? Nee. Dat hoeft ook niet. Want je hebt vast wel tijd om snel wat steekwoorden of ander materiaal naar mij te sturen. Of om tijdens een lange autorit mij bij te praten via de telefoon. Op basis van die input maak ik een conceptversie.

Een blog die past bij jouw stijl

Vervolgens geef je je opmerkingen over die conceptversie aan mij door. Dat kan in de tekst. Via een e-mail. Of ook weer via de telefoon. Die opmerkingen verwerk ik tot een definitieve versie. Zo laat je een blog voor je schrijven, maar wel precies met de inhoud en woorden die bij jou passen. Daarna kan de blog op je website. En je kunt hem delen via de social media kanalen die jij gebruikt om het contact met je relaties te onderhouden.

Een blog schrijven die inspireert

Je blog voor je laten schrijven, heeft nog een extra voordeel. De teksten zijn krachtig en duidelijk. Gericht om je lezers te informeren, te inspireren of tot actie aan te zetten. Wat past bij jouw doel. Daarbij kun je kiezen voor een tekst gericht op je vakgenoten of juist een bredere doelgroep. Ik zorg voor de passende woorden.