Blogs schrijven terwijl je rijdt

By | 29 maart, 2016

Mijn opdrachtgevers besteden hun schaarse tijd het liefst aan het helpen en adviseren van hun klanten. Ze hebben dan ook weinig tijd om zelf hun website, blogs en social media bij te houden. Maar dat is geen probleem, want daarvoor bellen ze mij. Ik schrijf hun blogs met veel plezier, zodat mijn opdrachtgevers ook online zichtbaar blijven voor hun netwerk.

Bloggen: een manier van online netwerken

Een nieuwe opdracht, complimenten van klanten, opgeleverde projecten, nieuwe diensten, inspirerende ideeën; het zijn enkele voorbeelden van de vele berichten die mijn opdrachtgevers via hun blogs met hun netwerk delen. Daarbij schakelen ze graag mijn hulp in. Ik zorg voor continuïteit in de berichtenstroom. En voor krachtige, duidelijke teksten uiteraard.

Bloggen: terwijl je autorijdt

De onderwerpen waarover ik schrijf lopen nogal uiteen: van ICT-innovaties tot nieuwe belastingregels. En van kledingadviezen tot de beste aanpak voor procesverbetering. Verzin ik de inhoud van die blogs zelf? Nee. En dat hoeft ook niet. Want hoewel mijn opdrachtgevers te weinig tijd hebben om zelf kant-en-klare blogs af te leveren, zijn er altijd wel momenten om snel wat steekwoorden of materiaal naar mij te sturen. Of om tijdens een lange autorit mij helemaal bij te praten via de telefoon.

Bloggen: continuïteit met een tekstschrijver

Vervolgens schrijf ik een concept. De opdrachtgever geeft zijn opmerkingen daarover aan mij door. Die opmerkingen verwerk ik. En daarna kan de blog online. Op de website van de opdrachtgever, maar ook gedeeld via social media als LinkedIn, Facebook, Twitter en zo door. Deze werkwijze bespaart mijn opdrachtgevers niet alleen veel tijd. Het zorgt ook voor extra contactmomenten met hun online netwerk.

Bloggen: krachtige en duidelijke teksten

Extra voordeel voor mijn opdrachtgevers: hun blogs zijn krachtig en duidelijk geschreven. Geschikt voor een brede doelgroep of juist inspirerend voor vakgenoten. Inmiddels verdien ik al ruim vijftien jaar mijn brood als zelfstandig tekstschrijver. Daardoor weet ik ook dat niet iedere opdrachtgever hetzelfde is. Ik maak dus graag afspraken op maat. Bijvoorbeeld over de schrijfstijl. Of over het aantal blogs dat ik per maand, kwartaal of jaar schrijf.

Bloggen: meer informatie

Geïnteresseerd? Ik drink graag een kop koffie of thee met je. Bel me gerust op: (06) 425 343 10. Of stuur een e-mail naar pascal@pascalklaassen.nl.