Social media: bezoek eens een feestje van een ander

By | 15 januari, 2010

Digitaal netwerken wordt steeds belangrijker. Voor zowel individuen als bedrijven. Daarvoor staat een flink aantal media tot je beschikking. Denk aan sociale gemeenschappen als LinkedIn, Blognetwerken als Blogger.com en WordPress.com of een internetkoffiehoek als Twitter.

Een luisterend oor

Behandel je interessante onderwerpen en beschik je over een vlotte pen? Dan zullen je vrienden en kennissen snel trouwe volgelingen worden. Gezellig. Maar misschien wil je je digitale creatieve uitbarstingen ook gebruiken om nieuwe zakelijke relaties te ontmoeten? Dan is het nodig dat meer bezoekers dan alleen vrienden je zielenroerselen volgen. Dat kan door advertentieruimte te kopen. Of via zoekmachineoptimalisatie je site goed vindbaar te maken. Het kan echter gemakkelijker en goedkoper. Hoe? Door er al zittend achter je computerscherm op uit te trekken. Bezoek eens een feestje van een ander. Ga digitaal netwerken.

Voor je verhaal

Feestjes van een ander zijn er genoeg op Internet. Interessant zijn die blogs en forums waar je vakbroeders zich ophouden. Vind uit waar dat is en laat er een verpletterende indruk achter. Bijvoorbeeld door je in discussies te mengen die daar plaatsvinden. Help anderen als ze een vraag hebben. Reageer op reacties op jouw reacties. En verwijs gerust naar je eigen blog of site, maar… alleen als dat relevant is. Uiteraard kost dit moeite en tijd. En je weet van tevoren nooit wat het oplevert. Maar doe je het serieus, met regelmaat en plezier? Dan open je deuren voor jezelf.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *